Az én történetem a lézeres szőrtelenítéssel

egy vendégünk tollából

1. Rólam

38 éves nő vagyok, Pilisvörösváron lakom a családommal és van egy 10 éves kislányom. Munka mellett javarészt én viszem a háztartást, viszem – hozom a kislányom iskolába, edzésre és társai. Én is mint sok más nő társam igyekszem figyelni, hogy ne hagyjam el magam. Aki hasonló cipőben jár az tudja, hogy ez az, ami a legnehezebb sokszor, mert se idő se energia nincs erre. 

Magamról annyit, hogy kicsit zárkózottabb vagyok, nehezebben veszem rá magam arra, ami a komfortzónámon kívűl esik és nehezen viselem ha idegen ember ér hozzám. Én is szoktam kozmetikushoz járni, de az is több idő volt míg rávettem magam és megszoktam. Mindig is “furcsálltam” kicsit, hogy sok nő minden probléma nélkűl jár masszázsra, különböző kezelésekre és minden probléma nélkűl vetkőzik le egy idegen ember előtt. De hát mindenki más.:)

2. Első találkozásom a lézeres szőrtelenítéssel

Az egész nagyjából 4 éve kezdődött. Akkoriban kicsit többször jártunk nyaralni és többször voltunk wellness hétvégéken. Természetesen én is mint sok más nő az indulás előtt alávettem magam egy szőrtelenítő szeánsznak, ami vagy gyanta volt vagy borotva vagy a kettő vegyesen. 

Itt megjegyzem, hogy a bőröm vékonyabb, világosabb, gyorsan leégős, sok anyajegyes és emellé társul egy vastagabb, erősebb fekete szőr. Ez talán a legjobb kombináció egy nőnek. Ezek miatt megesett, hogy borotválás után egy két szőrszál benőtt és begyulladt. Nyilván nem volt jó, se nem volt szép de hát mit lehet tenni, ez van, ilyen a testem.

Az egyik ilyen wellness hétvégére egy barátnőmmel és a családjával mentünk közösen. Mondanom sem kell, hogy a második napra már megjelent két gyulladt szőrtüsző. 

“Hát ez remek” – konstatáltam a helyzetet magamban. Az egyik a combomon a másik a vádlimon.

 A reggeli után az első utunk a medencékhez vezetett és köszönhetően a barátnőm sas szemének 10 méterről kiszúrta a lábamon a piros begyulladt szőrtüszőt, amit persze azonnal szóvá is tett. Ugye mint említettem kicsit zárkózottabb vagyok szóval nem volt egy túl kényelmes szituáció amikor rákérdezett és ezáltal mindenki a lábamat és a benőtt szőrszálaimat pásztázta a szemeivel. Mivel látta, hogy kényelmetlen a helyzet nem firtatta tovább a dolgot. Bár utólag visszagondolva, azért mert nem teszi szóvá senki még láthatják mások is csak akkor arról nem tudok, de ez a tényen, hogy látják nem változtat.

Kicsit később ketten maradtunk a szaunában és akkor újra előkerült a dolog. Nem kellett sok idő mire, szóba hozta a lézeres szőrtelenítést, amit ő pár éve végigcsinált és ő nagyon elégedett volt vele és azóta egy-két évente megy egy “emlékeztető kezelésre” és ennyi. Nyilván büszkén mesélte, hogy ő nem tart szőrtelenítő szeánszot az utazások előtt és nem visz borotvát és semmilyen teendője nincs ezzel.

Szó mi szó tényleg nagyon sima volt a lába, sehol apró pöttyök vagy bármi.

Ekkor nyilván ajánlotta a  budapesti lézeres szőrtelenítő klinikát, ahol neki csinálták. Elsőként elraktam az infót de nem foglalkoztam vele különösebben. Amikor hazamentünk az utazásról pár nap múlva úgy voltam vele, hogy utána olvasok, hogy miből is áll egy ilyen lézeres szőrtelenítő kezelés, mennyire biztonságos, ilyesmi.

Természetesen szimpatikus volt amit olvastam és jó véleményeket találtam összességében a dióda lézeres szőrtelenítésről. Kedvet is kaptam, hogy jó lenne ezt kipróbálni egy kisebb területen, hogy nálam is működik-e a dolog. Itt küzdenem kellett a démonjaimmal, mivel nem szeretem az idegen érintést de végülis rávettem magam a kezelésre. 

Elkértem mégegyszer a szalon nevét amit a barátnőm ajánlott, illetve a kezelő nevét akihez jár. Mielőtt bejelentkeztem volna még azért utána néztem a szalonnak is kicsit alaposabban. Ami kicsit furcsa volt elsőre, hogy magáról a szalonról nem találtam véleményt, visszajelzést se az weboldalukon, se Facebookon, se google-ön. De hát úgy voltam vele, hogy a barátnőm ajánlotta, nagy baj nem lehet belőle.

Fel is hívtam a szalont és elmeséltem nekik, hogy a barátnőm ajánlotta őket és, hogy szeretnék bejelentkezni lézeres szőrtelenítésre a hónaljammal és kértem, hogy ahhoz a lányhoz mehessek akihez a barátnőm is járt korábban. Ekkor szomorúan közölték, hogy a lány két hónapja nem dolgozik már a cégnél. Itt egy pillanatra megtorpantam, de akkor már úgy voltam vele,  ha már idáig elmerészkedtem akkor végigcsinálom. A hölgy a telefonban ajánlott egy másik kezelő hölgyet és le is foglaltuk az időpontot a kezelésre. A telefonban még elmondták pár szóban, hogy mire kell figyelni kezelés előtt és kész.

3. A kezelés napja

Eljött az első napja a lézeres szőrtelenítésnek. Megérkeztem a szalonba. Itt egy kicsit várnom kellett. Természetesen izgultam, mert nem könnyen veszem rá magam ilyesmire, de a cél lebegett a szemem előtt, hogy nincs többé gyanta, borotva és begyulladt szőrtüsző.

Pár perc után találkoztam is Anitával, aki a kezelést végezte. Az első benyomásom kicsit furcsa volt. Azt éreztem, hogy én vagyok a futószalagon a következő, akit gyorsan letud és mehetek amerre látok, hozzá meg jön a következő vendég. Nagyon bíztam benne, hogy a kezelés előtt lesz rám pár perce átbeszélni a dolgokat. Hogy elmondja, mit fog csinálni, hogy fogja csinálni, miért fogja csinálni, mire figyeljek a kezelés után, ilyesmik. Szerintem ez egy alap dolog ilyenkor, pláne ha egy olyan emberről van szó aki még nem volt lézeres szőrtelenítésen. 

Mivel magától nem mondott semmit csak, annyit, hogy én mit csináljak, azt is csak tőszavakban, ezért kicsit félve, de elkezdtem kérdezni. Egy két kérdés után, azt éreztem, hogy egyáltalán nincs kedve beszélgetni Anitának és szintén csak tőszavakban válaszolt szemforgatások közepette. Itt egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy inkább hagyom az egészet és megbarátkozom a gyulladt szőrtüszőimmel, de már hozta a gépet és tudtam, hogy nincs visszaút.

Utólag visszagondolva kicsit furcsa volt, hogy nem volt előtte egy pár perces beszélgetés, hogy mégis milyen a bőröm, mennyire érzékeny, milyen a szőröm, milyen gyakran borotválkozom vagy gyantázom vagy bármi.

Annyit láttam, hogy pár dolgot nyomkodott gyorsan a gépen, de nem úgy tűnt mint, aki oda is figyel és már fordult is felém, hogy kezdjük a kezelést.

A kezelés önmagában nem volt fájdalmas, egy kétszer éreztem egy-két csípést amire felszisszentem, hiszen nem számítottam rá, de ekkor is csak néma csend és homlokráncolás Anita részéről. Csak feküdtem ott és arra gondoltam, mikor lesz ennek már vége. Ekkor már éreztem magamban, hogy ez ennyi volt, innen hazamegyek és köszönöm én ebből nem kérek.

A kezelés végén egy erőltetett mosoly és egy “köszönöm” után kimentem a recepcióra ahol széles mosoly várt és nyilván a fizetni való számla. Fizetés közben a recepción kérdezték, hogy mikorra nézzük a következő időpontot a kezelésre. Én ekkor már tudtam, hogy ez nem az én műfajom, így annyit válaszoltam, hogy majd én jelentkezem, még nem tudom.

Azt gondoltam ezzel gyorsan le is zárult, a lézeres szőrtelenítés és a közöttem lévő rövid, rögös kapcsolat.

A barátnőmnek elmeséltem a dolgot és, hogy már nem dolgozik ott az a lány aki őt kezelte korábban és ajánlott nekem is. Nyilván sajnálta a dolgot, de ennél többet mit is tudott volna tenni.

A kezelés után észrevettem, hogy bizony volt hatása, mert már az első alkalom után kisebb foltokban nem is nő szőr illetve jóval lassabban nő mint eddig. De ez nem győzőtt meg arról, hogy ezt újra átéljem.

4. Találkozás a Perfekt Skinnel

Eltelt ez a 4 év, ami közben elvétve szembe jött velem a lézeres szőrtelenítés reklámokban, de nem foglalkoztam vele.

Pár hónapja volt egy munkahely váltásom és egyik délután a munkatársam jelezte, hogy pár perccel korábban megy el, mert megy kezelésre Piliscsabára.

Mint jófej és érdeklődő kolléga rákérdeztem, hogy milyen kezelésre megy.

Hát mi másra mint lézeres szőrtelenítésre.

Itt megjelent egy kis mosoly az arcomon, amire rá is kérdezett, hogy miért mosolygok. Hát elmeséltem neki a pár évvel ezelőtti kanosszajárásomat a lézeres szőrtelenítéssel. Le is volt döbbenve ahogy elmeséltem neki és mondta, hogy nem csodálja, így ő sem ment volna vissza.

Másnap napközben érdeklődtem, hogy milyen volt a kezelés. Ő a teljes lábával jár a kezelésre és ez már a 3. alkalma volt és nagyon szereti. Mondta, hogy a kezelés közben eszébe jutott az én történetem és, hogy ő mennyire örül annak, hogy rátalált Helgára. 

Mint kiderült Helga a vállalkozás tulajdonosa és ő is végzi a kezeléseket és állítólag egy “tünemény”. Kicsit mesélt erről a részéről és megdöbbentő volt hallani, hogy pont az amit én hiányoltam korábban, az itt megvolt. 

Pár nap után eszembe jutott a dolog és rákérdeztem, hogy mi is volt a neve a vállalkozásnak. Perfekt Skin. Gondoltam utána nézek, mert ott motoszkált a fejemben, hogy azért nem lenne rossz szőrtelenül élni. Az első dolog ami szimpatikus volt, hogy voltak vélemények, volt rendes weboldal, Facebook, Instagram, google oldal, ahol rendes tartalmak voltak és láthattam Helgát is ha csak képről vagy rövid videókból de legalább tudtam ki van a vállalkozás mögött.

Egy pár alkalommal még faggattam a kolléganőmet az egészről, a lézeres szőrtelenítésről, Helgáról, a szalonról, de ő meg volt róla győződve, hogy ez itt bizony egy jól működő dolog. 

5. A második nekifutás

Miután bekövettem a Perfekt Skin Facebook és Instagram oldalát egy darabig figyelemmel kísértem a munkákat, eredményeket, véleményeket és egyre jobban megismertem Helgát is (még ha csak a virtuális világban is). Egyik nap szembe jött velem egy posztjuk, hogy az első alkalom ingyenes és bérletkedvezmény is van a hónapban.

Ekkor jött egy belső hang, hogy azért mert anno volt egy rossz tapasztalatom még nem biztos, hogy a borotvámmal és gyantával összebútorozva kell leélnem az egész életem.

Nos eljött a nap, hogy elhatároztam, adok ennek a dolognak még egy esélyt. Kicsit félve de felhívtam Helgát. Egy roppant kedves és aranyos hangon szólt bele a telefonba. Ez már egy könnyebbség volt részemről de azért nem voltam megnyugodva. Mivel ekkor már kicsit rutinosabb voltam, belekérdeztem pár dologba és mindenre érthetően és normálisan válaszolt. Elmeséltem neki a korábbi rossz tapasztalatomat, amikor is ő felajánlotta, hogy menjek el egy teljesen kötetlen, ingyenes konzultációra ahol mindent át tudunk beszélni.

Ez volt az a pont amikor már éreztem, hogy igen, ez egy teljesen más megközelítése a dolgoknak. Úgyhogy abban maradtunk, hogy elmegyek a konzultációra, megbeszélünk mindent és ha van kedvem maradni, akkor belevágunk a lézeres szőrtelenítésbe is. Telefonon keresztül nagyon megnyugtató és bizalmat sugárzó hangja volt, úgyhogy belementem a dologba és meg is beszéltünk egy időpontot. Elmondta, hogy mik a teendők a lézeres szőrtelenítés kezelés előtt, mikor borotválkozzak utoljára, mit kerüljek előtte, ilyesmik. Itt még ugye nem volt fix, hogy maradok a kezelésre, de abban maradtunk, hogy ha úgy döntök, hogy maradok, ne emiatt hiúsuljon meg a szőrtelenítés. Ami meglepő volt, hogy nagyon rugalmas volt az időpontot illetően és nem ő mondta meg, hogy ekkor és ekkor van időpont, hanem én tudtam választani.

6. A második nagy nap

Egy szombati napot beszéltünk meg délelőtt, így kényelmesen el tudtam menni az időpontra.

A Perfekt Skin szalon Piliscsabán van a Fő úton, a Pilis-Gymben, ami tulajdonképpen egy kondi és aerobik terem.

Az első pozitív dolog az, hogy egy nagy privát parkoló fogadott, szóval nem kellett bajlódni a parkolással, sétával, fizetéssel. Persze erről nem tehetnek a budapesti szalonok sem, hiszen ez adottság, de attól még jó dolog.

Nyilván megint kicsit feszülten érkeztem, hiszen az ember ezeket a gátlásait nehezen vetkőzi le, pláne ha már volt negatív tapasztalata.

Amint odaértem a recepcióhoz, Helga már ott várt rám és széles mosollyal fogadott. Ez szintén egy könnyebbség volt a lelkemnek a korábbiak után. Bementünk a szalonba és ahogyan megbeszéltük telefonon előre, elkezdtünk mindent átbeszélni.

Itt jött a második pozitív élmény, amikor is nem nekem kellett kérdezni mindenről, hanem Helga kérdezett tőlem, rólam, a bőrömről, a szőrömről, a szőrtelenítési szokásaimról. Amint ezeket megbeszéltük, saját magától elmondta, hogy mi is fog történni, hogyan is fog történni. Nagyon örültem neki és azt vettem magamon észre, hogy sokkal kevésbé szorongok mint korábban vagy csak 20 perccel azelőtt. 

Ekkor úgy éreztem, hogy itt most jó kezekben leszek és bizony én itt maradok a kezelésre is.

Kaptam egy szép kis kezelőruhát, amit átvettem. Helga kezébe vett egy kis fehér szemceruzát és odalépett mellém és megkérte, hogy emeljem fel a kezem. Elkezdte lefedni az anyajegyeket. Itt bátorkodtam megkérdezni, hogy miért van erre szükség? Elmesélte, hogy ez szükséges a bőröm és az anyajegyem biztonsága érdekében. Itt egy picit mérges voltam a budapesti szalonra, mert ott nem csináltak ilyen óvintézkedést és ki tudja ha oda jártam volna huzamosabb ideig akkor, károsult volna-e a bőröm. Na de ezen túltettem magam és arra koncentráltam ami most van.

A szőrtelenítés előtt bekente a hónaljamat ultrahang géllel. Ez szintén egy óvintézkedés, a bőröm épsége érdekében.

Nyilván tanulva a korábbiakból, azért figyeltem mit állít be Helga a gépen. Saját magától elmondta, hogy mit miért állít be, hogy a bőr és szőrtípusomnak megfelelően dolgozzon a gép. Itt volt egy HŰHA érzésem, mert ez már egy olyan dolog volt, amit magamtól nem vártam volna el, hogy ezt így külön elmondja, mert miért is kéne. Egy mosógép szerelő sem mondja el, hogy mit miért csinál, csak csinálja. Ettől függetlenül egy nagyon pozitív dolog volt nekem. 

A kezelés gyorsan lezajlott és egyáltalán nem fájt és még szisszenések sem voltak részemről. A kezelés után átbeszélve, ez azért lehetett, mert korábban nem megfelelően volt beállítva a gép vagyis nem az én bőrömnek, szőrömnek megfelelően. Már ezt is tudom.

A kezelés után megkaptam minden infót, hogy mikre kell figyelni lézeres szőrtelenítés kezelés után, mit csináljak és mit ne. 

Összességében mivel megkaptam minden információt, amire szükségem volt a bizalomhoz így ott helyben le is foglaltam a következő időpontot.

Mivel az első kezelés ingyenes volt, egy plusz olyan pozitív dolog, ami után nem éreztem azt, hogy meg lettem rövidítve és még csak nincs is jó élményem.

7. A jelen

Túl vagyok a 3. kezelésen és már bőven látszódik az eredmény. Sokkal lassabban is nő a szőröm a hónaljamnál és csak foltokban. Már most élvezem, hogy alig kell borotválnom. 

Ami Helgát illeti, osztom a kolléganőm véleményét, tényleg egy “tünemény”, akire az ember már 2. alkalommal nem úgy tekint mint egy kezelőre, hanem már mint egy közeli ismerősére. Nekem ez fontos, hogy aki előtt az ember gyakorlatilag levetkőzik és megnyílik az egy közvetlen, barátságos személy legyen.

A következő szőrtelenítendő terület a lábam lesz, hiszen ebből indult ki ez az egész és nem szeretnék több pásztázó tekintetet, ami a begyulladt szőrtüszőket vizsgálja.

8. Konklúzió

Az én meglátásom, így utólag, hogy nagyon nem mindegy, hogy hova megy az ember ugyanarra a szolgáltatásra, mert egy életre elveheti a kedvét az egésztől. Nekem nagy szerencsém volt, hogy rátaláltam Helgára és a Perfekt Skin-re.

Rájöttem mennyire fontos, hogy ki végzi a kezelést és, hogy az az ember mennyire figyel ránk. 

Nekem ez a dolog legalább annyira fontos mint a kezelés eredménye.